Oliver

 

Oliver (även kallad Mjaugust Spinnberg) är familjens rättmätige ägare - alltså katten. Född omkring den tjugofemte augusti 1991 närmar han sig nitton års ålder med stormsteg men är fortfarande - trots starr och stela ben - en ganska pigg och mycket stolt panter i sina bästa år.

 

Ständigt oklanderligt välklädd i sin smokingskrud och mycket kräsen med vad som serveras honom (och hur ofta) har han en osviklig förkärlek för lyx och flärd. Hans gourmet-vanor har till och med räddat livet på honom under sjukdomstider då han vägrat äta. Vanligtvis duger normal kattmat, men om han själv fick bestämma skulle han äta julmat varje dag - det vill säga tonfisk avsedd för människobruk!

 

På sina äldre dar nöjer sig Oliver med att sova, äta och vakta sitt revir från den trygga altanen, men som ung var han en hämningslös jägare. Hans största vrede utlöstes förmodligen när familjen, i stället för att höja honom till skyarna, helt enkelt slängde den monstruöst stora hare som han genom list, styrka och otroligt mod hade avrättat och släpat hem till dörrtrappen. Sedan dess har han nog förlåtit oss, fastän vi har fortsatt att sopa undan hans olika byten. Nu när han inte jagar längre finns det ju alltid annat att bli sur på oss över; stängda dörrar, tomma matskålar och fyra timmar långa bilresor till Bussvik.

 

Men i allt väsentligt är Oliver en fridfull, familjekär och mycket stilig äldre kattherre som räknar med att traska på i minst nitton år till.

 

Email:   oliver@wessberg.net